Startpagina Actueel

Ook geen Flanders Horse Expo in het najaar

Er komt ook in het najaar geen editie van de Flanders Horse Expo. Na een eerdere annulatie van de voorjaarseditie beslist de organisatie om er in 2021 geen meer te houden. Er wordt nagedacht over een nieuwe datum.

Leestijd : 2 min

Wij hadden niets liever gedaan dan voor het 14de jaar op rij een gezellig druk event te organiseren, maar de huidige maatregelen die nog steeds van kracht zijn voor indoor-publieksbeurzen laten het niet toe Flanders Horse Expo te organiseren in het succesvolle concept van de voorbije edities. Mondmaskers & social distancing zijn nog steeds een verplichting, wat moeilijk te handhaven is voor een bruisend event als dat van ons. De mix van beursstanden, wedstrijden en demonstraties brengen heel wat mensen samen en sociale contacten zijn een belangrijk onderdeel van Flanders Horse Expo. Laat dat nog steeds erg lastig zijn onder deze omstandigheden.”, verklaren Vera en Frederik Meersman, organisatoren van Flanders Horse Expo.

“Het lijkt ons dan ook niet het juiste moment om dit evenement te organiseren met zoveel onbekende en restrictieve elementen. Wij vinden het te gevaarlijk om exposanten, fokkers, bezoekers, ruiters en paardenliefhebbers risico's te laten lopen". Met pijn in het hart wordt 2021 dus een jaar zonder Flanders Horse Expo. Wie al een ticket heeft gekocht voor het event, ontvangt een mail van Ticketmonster over de terugbetaling. Het organisatieteam denkt nu aan de toekomst en bekijkt de mogelijkheden voor een evenement in de komende maanden. Zij hoopt snel een nieuwe datum te kunnen communiceren.

LV-Flanders Horse Expo

Lees ook in Actueel

Arrestaties bij onaangekondigd boerenprotest aan Arc de Triomphe

Actueel In de Franse hoofdstad Parijs heeft een groep boze boeren op 1 maart, na een oproep van de sectororganisaties, actie gevoerd aan de Arc de Triomphe. Ze blokkeerden onder andere korte tijd een deel van de Champs-Elysées met strobalen en tractoren. Alles samen werden zo'n 66 personen opgepakt, onder wie ook een leider van de protesterende organisatie, laat de politie weten.
Meer artikelen bekijken