Philippe Dubois op Space: ‘Varkenssector overleeft ook wel deze crisis’

Philippe Dubois ( Danis Soy & More):  Je merkt wel wat terughoudendheid.
Philippe Dubois ( Danis Soy & More): Je merkt wel wat terughoudendheid. - Foto: LV

In coronatijden werd er druk handel bedreven via videoconferenties.

“Maar dat is natuurlijk totaal anders. De beleving is veel minder. Aan een fysieke ontmoeting kan er niets tippen”, zegt Philippe Dubois, verkoops- en marketingdirecteur van Danis Soy & More uit Koolskamp.

Eiwittengrondstoffen

“Naast de varkensintegratie werken we hard op eiwittengrondstoffen. Op deze beurs staan we hier samen met onze distributeur. We zitten in Rennes hier in het hart van ons klantenbestand, wat dat laatste betreft. We ondersteunen hen, maar ondertussen ontmoeten we ook veel internationale klanten.

Voor Danis is Space zeker een belangrijke beurs. Na corona zal een deel van het beursgebeuren wel verdwenen zijn. Hier staan een aantal hallen leeg, en ik kom hier al 30 jaar. Het zal zijn tijd nodig hebben om weer op gang te komen. Mensen zijn nog wat terughoudend, ik voel dat zelf ook. Vooral minder volk van bijvoorbeeld buiten Europa, door die sanitaire maatregelen.”

Grote varkenscrisis

Dat het in de veevoeder- en varkenssector moeilijke tijden zijn, weet iedereen. “Zeker voor de varkenshouders: grondstoffenprijzen zijn hoog, varkensprijzen zijn laag. We moeten daar niet flauw over doen. Dat is een moeilijke periode. De grootste crisis? Ik ben niet de persoon om daarop een correct antwoord te bieden. Er zijn experten bij ons die daar alles over weten. Het is nu inderdaad een heel moeilijke periode, maar er zijn er in het verleden nog geweest. We overleven het wel.” µ

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent