Startpagina Actueel

Vitafor op Space in Rennes: ‘Informatie uit de markt en netwerk uitbouwen’

Beurzen blijven belangrijk om veel internationale spelers op korte tijd te zien. “Zo leg je contacten en kan je je netwerk daarna sterk uitbouwen”, zegt Johan De Backer.

Leestijd : 2 min

Vitafor uit Sint-Niklaas maakt producten die de prestaties van de industrie van de dierlijke-eiwitproductie verbeteren en beschermen, en brengt deze producten op de markt. In het assortiment van veevoederadditieven (in vloeibare of in poedervorm) zitten voederingrediënten, voedingsproducten, hygiëneproducten en ontsmettingsmiddelen.

Poeders en vloeibare vorm

“Het begon 50 jaar geleden als familiebedrijf in de trading dat ingrediënten (aminozuren, vitamines...) aan- en verkocht”, vertelt Johan De Backer. “Jaar na jaar werden, naast die handel, de activiteiten uitgebreid met de productie van premixen (vitamines, mineralen, poederspecialiteiten, toxinebinders, salmonelladoders...). Een derde stap was de productie van vloeibare supplementen die via drinkwater worden toegevoegd. Wat in poedervorm is, gaat meestal rechtstreeks naar de veevoederfabriek of integratie. Alles wat in vloeibare vorm is, gaat rechtstreeks naar de boer of de integratie.”

Ook de vertegenwoordigers van Vitafor zijn blij dat ze weer buiten kunnen komen. “We hebben onze zakenreizen weer opgestart, naar Tanzania, Kenia, Servië, Macedonië en India bijvoorbeeld, maar Space is onze eerste fysieke beurs. Als je pure trading doet, werkt je rechtstreeks met traders en aankopers. Wij moeten een netwerk van distributeurs uitbouwen en dat moet je bijvoorbeeld via beurzen doen.

We hebben beurzen nodig om klanten en concullega’s te zien. Zo halen we nog meer informatie uit de markt. Het is leuk om wereldwijd te werken, maar met de logistieke problemen en zo is het ook belangrijk om sterk aanwezig te zijn op de Europese markt. Vroeger stonden we hier met wat we verkopen in trading, nu staan we hier met wat we zelf produceren. We zijn echt op zoek naar contacten om ons netwerk in Europa verder uit te bouwen”, aldus De Backer.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Fevia voorspelt tweede golf stijgende voedingsprijzen in 2023

Economie De stijging van de voedingsprijzen zal volgend jaar een tweede golf kennen. Daarvoor waarschuwt de federatie van de voedingsindustrie Fevia. Nieuwe energie- en leverancierscontracten en loonindexeringen zullen de kosten van voedingsbedrijven nog fors doen toenemen.
Meer artikelen bekijken