Startpagina Akkerbouw

Inspiratieboek ‘Voedsellandschap’ voor toekomstgerichte landbouwgebieden

Hoe kan je in een landbouwgebied naast voedselproductie ook thema’s als klimaatverandering, lokale voedselproductie en -verkoop, recreatie en biodiversiteit integreren? Het ‘Inspiratieboek Voedsellandschap’, geschreven door het Innovatiesteunpunt van Boerenbond, in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), biedt een antwoord op die vraag.

De publicatie verkent het concept van een voedsellandschap en geeft 15 randvoorwaarden om tot een succesvol voedsellandschap te komen. Concrete voorbeelden geven de lezer inspiratie over economische, ecologische en maatschappelijke meerwaardecreatie in landbouwgebieden.

Onze voedselproductie is de voorbije decennia steeds grootschaliger geworden. Daardoor staan verschillende openruimtefuncties op het platteland onder druk. Dat is jammer, want land- en tuinbouwers zijn van oudsher ook landschapsbouwers: hun activiteiten kunnen naast voedselproductie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Europees brood en graanproducten bevatten te hoge concentraties van chemische stof

Granen Europese en vooral Belgische broden en graanproducten bevatten hoge concentraties van de chemische stof trifluorazijnzuur (TFA). Dat blijkt uit een steekproef van Bond Beter Leefmilieu (BBL) en PAN Europe, dat 66 graanproducten uit 16 Europese landen onder de loep nam. Drie van de vier Belgische geteste graanproducten staan in de top 10 van zwaarst besmette stalen uit de steekproef.
Meer artikelen bekijken