Startpagina Bedrijfsnieuws

Zaaimachine in zaaimachine voor meer toepassingen

Kverneland heeft zijn bekende a-drill-zaaimachine geïntegreerd in zijn e-drill-zaaimachine.

Leestijd : 1 min

Deze extra zaaimachine met aparte zaadtank en doseerinrichting maakt het mogelijk om een extra soort zaad/meststof te gebruiken.

Duurzaam en efficiënt

Er zijn een aantal goede redenen om een extra gewas te zaaien of om extra voedingsstoffen toe te dienen tijdens het zaaien. Een extra gewas onderdrukt de onkruidgroei, maar concurreert niet met het hoofdgewas. Het extra gewas vangt de minerale stikstof in de bodem op en ook de luchtstikstof, die bij vermenging met vlinderbloemigen wordt omgezet in organische stikstof.

Breed toepassingsgebied

Het toepassingsgebied en de mogelijke variaties voor deze geïntegreerde zaaimachine zijn talrijk.

De e-drill maxi plus als gecombineerde graanzaaimachine met kunstmesttoediening is al uitgerust met een verdeelde zaadtank met een instelbare verhouding van 60:40, 70:30 of 100:0 en 2 onafhankelijk van elkaar werkende doseerinrichtingen.

Door de integratie van de a-zaaimachine komt er een extra zaaimachine bij, die een veelvoud aan combinaties mogelijk maakt: 2 soorten zaaizaad worden door het dubbelkouter CX-II (2 verdeelkoppen) van de e-drill maxi plus nauwkeurig verdeeld, terwijl het derde zaaigoed/kunstmest wordt verdeeld via de geïntegreerde a-drill.

Flexibele aanpassingen

De a-drill heeft 8 uitgangen die de stroom van zaad/meststof door de keerschotplaat gelijkmatig over de gehele werkbreedte verdelen. De a-drill wordt geleverd met verschillende soorten rotors: voor fijne, middelgrote en grote zaden.

Kverneland

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken