Startpagina Actueel

Interpom 2021 in Kortrijk Xpo verbindt de internationale aardappelketen weer: CST én mondmasker verplicht

Interpom 2021 is van zondag 28 tot en met dinsdag 30 november in Kortrijk Xpo weer het eerste grote internationale ontmoetingsplatform voor de internationale aardappelsector. Het beursthema is deze keer ‘Let’s reconnect the potato chain’ en het uitgebreide programma belooft ook nu weer voor ieder wat wils.

Leestijd : 3 min

Door de coronapandemie was organisator Belgapom, de erkende beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en -verwerking, verplicht om uit te kijken naar een nieuwe datum voor het internationale evenement.

De aardappelketen wereldwijd – van pootgoed tot verwerking, en vele aanverwante sectoren – heeft van zondag 28 november tot en met dinsdag 30 november onderdak in verschillende hallen van Kortrijk Xpo.

Gerenommeerde beurs

Interpom groeide door de jaren heen uit tot de meest gespecialiseerde indoorvakbeurs in Europa voor de hele aardappelketen.

Verwijzend naar de (gevolgen van de) wereldwijde pandemie werd geopteerd voor ‘Let’s reconnect the potato chain’ als thema.

Meer nog dan vroeger zal Interpom dit jaar de verschillende spelers uit de internationale aardappelsector weer met elkaar verbinden.

In totaal zullen 315 exposanten uit 15 landen hun nieuwste machines, producten, diensten, digitale technologieën en toekomstgerichte oplossingen live presenteren.

Ook voor deze editie zijn alle segmenten weer vertegenwoordigd, met opvallend méér machinefabrikanten voor de aardappel verwerkende industrie, méér aanbieders met oplossingen voor de bewaring van aardappelen en een groeiend aanbod van nieuwe digitale technologieën. Het wordt dan ook zeker weer een topeditie voor iedereen die betrokken is bij de internationale aardappelsector.

Weer écht ontmoeten

Ook voor Christophe Vermeulen, CEO van Belgapom, is het een opluchting dat het weer allemaal kan. “We hebben elkaar gemist. Na anderhalf jaar ‘zoomen’ en ‘teamen’ beidt Interpom ons de uitgelezen kans om elkaar weer écht te ontmoeten. In onze sector is dat fysiek contact écht belangrijk.”

“Het deelnemersveld én het uitgebreide programma ogen indrukwekkend en uit de eerste reacties blijkt vooral dat mensen er ongelofelijk veel zin in hebben. Het werd ook tijd, want de uitdagingen zijn niet gering: uitzonderlijke weersomstandigheden, de gevolgen van de CIPC-ban, de Green Deal... Er zal op Interpom heel zeker voldoende stof zijn om over te praten”, aldus CEO Christophe Vermeule.

Innovaties als rode draad

Ook in de snel groeiende aardappelsector vormen innovaties de rode draad om efficiënt, competitief en duurzaam te blijven groeien.

Een onafhankelijke groep van experten maakte een selectie van de meest relevante innovaties in de keten, die een duidelijke meerwaarde betekenen voor de gebruiker en voor de verdere verduurzaming en professionalisering van de aardappelbranche.

Deze speciale innovaties werden inmiddels gekozen en zullen op Interpom worden uitgelicht via een parcours, de Innovation Tour, alsook via de digitale kanalen. Je leest er in dit blad verder meer over.

Opgepast: registratie!

Bezoekers moeten zich vooraf online registreren om hun ticket te kopen. Een dagticket kost 10 euro. Ook de houders van een gratis ticket of van een ticket met een reductiecode van 50% moeten zich vooraf registreren via de code vermeld op de uitnodiging. Pas na registratie (en betaling indien van toepassing) ontvangt de bezoeker een toegangsbewijs. De tickets kunnen online aangekocht worden via www.interpom.be, waar je alle info vindt.

Covid Safe Ticket én mondmasker

Van zondag 28 tot en met dinsdag 30 november heeft Interpom 2021 plaats in het hallencomplex Kortrijk Xpo. Interpom biedt een veilig omgeving aan. Het dragen van een mondmasker wordt ook verplicht.

Net zoals voor andere evenementen in binnen- en buitenland, wordt echter aan de ingang van de beurs wel gecontroleerd op het bezit van het Covid Safe Ticket (QR-code op gsm of op papier). Zorg dus dat je je vaccinatiebewijs of herstelcertificaat met QR-code meebrengt of voor een bewijs van een recente negatieve PCR-test. En in de beurshallen is het dragen van een mondmasker verplicht, tenzij je in een horecaruimte neerzit.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

“Eén middel dat je één keer mag spuiten, is echt een ‘no go’ ”, meent spruitenteler Kasper Kleijwegt (NL)

Groenten Volgens akkerbouwer en vollegrondsgroenteteler Kasper Kleijwegt uit het Nederlandse Mijnsheerenland is er voor de spruitenteelt over een paar jaar nog maar één chemisch middel over dat hij kan gebruiken tegen onder meer de melige koolluis (werkzame stof flupyradifurone). Als voorzitter van de Nederlandse landelijke spruitencommissie maakt hij zich ernstig zorgen over het voorbestaan van de Europese vollegrondsgroentesector.
Meer artikelen bekijken