Startpagina Actueel

Proefkeuken in Roeselare neemt proces voor bereiding van voeding in een grootkeuken onder de loep

Voor het voeren van representatief onderzoek is geschikte pilootinfrastructuur essentieel. In Roeselare investeerde Nutrition Health Care System in een FR&D Hall (Food Research & Development). De totaalinvestering van de proefkeuken bedraagt ruim 300.000 euro.

Leestijd : 1 min

Deze proefkeuken is de eerste van een serie pilootinfrastructuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorg- en gezondheidsactoren. Het betekent een interessante aanvulling en versterking naast al bestaande pilootapparatuur, zoals die in de Food Pilot van ILVO.

De FR&D hall zal toegankelijk zijn voor iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken.

Dit investeringsproject is een initiatief van Flanders’ Food met de financiële steun van minister Hilde Crevits, Het EFRO, provincie West-Vlaanderen, vzw Vlaams Huis van de Voeding, hogeschool Vives, ILVO, POM West-Vlaanderen, TUA West en diverse organisaties uit de zorgsector en uit de sector van de bereide maaltijden.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Bomen en struiken planten in het voorjaar

Groenvoorziening Een boom of struik planten? Daar is toch niets moeilijk aan: putje maken, boom erin en dichtgooien, en met een beetje geluk is hij zo aan de groei. Maar toch... wie graag heeft dat de boom goed gedijt, mooi recht groeit en overvloedig bloeit en/of vruchten voortbrengt, of dat de haag langer meegaat dan enkele jaren, kan best wat meer aandacht besteden aan het plantritueel. En aangezien de vroege lente zeer geschikt is voor het aanplanten van bomen en struiken, geven we graag wat tips en goede raad.
Meer artikelen bekijken