Startpagina Bedrijfsnieuws

Een tweede leven voor landbouwmateriaal

Materiaal hergebruiken is één van de oplossingen om de aarde leefbaar te houden. Tijdens de klimaatconferentie in Glasgow werd er vooral gefocust op een halt toeroepen aan fossiele brandstoffen en de ontbossing, maar circulariteit is volgens veilinghuis Troostwijk even belangrijk. Voor bedrijven liggen hier volgens het veilinghuis grote kansen.

Leestijd : 2 min

Niet enkel om een steentje bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen, maar ook voor verkopers om stock te liquideren, en voor kopers om een koopje te doen en een machine een tweede leven te geven in plaats van die nieuw aan te kopen. Daarom organiseert Troostwijk veilingen van bouw- en landbouwmateriaal.

Peter Lechat, manager heavy equipment in België, wijst op een voordeel van machineveilingen, namelijk het snel beschikbaar zijn van de machine voor de koper. Bij nieuwe machines is dit vandaag niet steeds het geval en kunnen levertijden helaas wel eens lang oplopen.

Peter bemerkt dat ook hun eindejaarsveilingen populair zijn. “Enerzijds omdat potentiële kopers nog een koopje op de kop kunnen tikken en anderzijds kunnen verkopers de bestaande stock verminderen en hun cashpositie verbeteren. Eindejaarsveilingen hun het verleden toonden al aan de we online bieders uit meer dan 60 landen kunnnen bereiken. Goed voor 20.000 biedingen.”

10 miljoen euro aan materiaal

Momenteel staat de waarde van het te veilen materiaal bij Troostwijk op 10 miljoen euro. Het aanbod bestaat uit onder andere graafmachines, wielladers, traktoren, grasmachines, schaarliften, heftrucks en compressoren en dit zowel van Belgische als Britse opdrachtgevers. Dit jaar maken ook machines uit de high value categorie deel uit van de eindejaarsveilingen. Dit zijn heel recente machines waarbij het opgeld slechts 5%.

Troostwijk-TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken