Startpagina Actueel

Oost-Vlaanderen lanceert jaarlijkse groepsaankoop plantgoed

De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert een nieuwe groepsaankoop plantgoed. Land- en tuinbouwers en imkers kunnen via de groepsaankoop streekeigen bomen, struiken, klimplanten en fruitbomen bestellen aan een voordelige prijs. Land- en tuinbouwers kunnen via deze actie ook gratis een nestkast aanvragen voor hun bedrijf alsook bijenvriendelijk bloemenzaad voor akkerranden. Dit zolang de voorraad strekt.

Leestijd : 1 min

Gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland: “Inheemse bomen, struiken, heggen en hagen zijn belangrijke landschapselementen en dragen bij aan een meer natuurlijke omgeving in de buurt van de landbouwbedrijfsgebouwen. Met de groepsaankoop plantgoed wil de provincie land- en tuinbouwers stimuleren om effectief aan te planten en hen bijstaan bij hun rol als beheerder van het landbouwlandschap.

Ook imkers kunnen hierin een bijdrage leveren. Ons landbouwlandschap heeft veel te bieden: voedsel, een aantrekkelijke omgeving om te ontspannen, verkoeling, natuurlijke luchtzuivering, nuttige insecten, natuur, erfgoed…”

Bestellen

Bestellen kan tot 5 januari 2022 of tot zolang de voorraad strekt via www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoopplantgoed. Ook meer informatie over afhaalmomenten, bijenvriendelijke bloemenmengsels en nestkasten is te vinden via bovenstaande link.

Landbouwers krijgen naast planttips ook een formulier doorgemaild, waarmee ze een subsidie kunnen aanvragen voor het plantgoed (max. 650 euro/jaar).

Provincie Oost-Vlaanderen - SN

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken