Startpagina Paarden

Wouter De Cleene (LRV) Europees kampioen

België is twee Europese kampioenen rijker: het landenklassement en Wouter De Cleene met de individuele titel.

Leestijd : 1 min

Na de koppositie in de groepsdressuur, de individuele dressuur en de cross-country werd het toch nog bijzonder spannend. Onze landgenoten wonnen uiteindelijk vóór de Britten en de Nederlanders.

In het individuele klassement won Wouter De Cleene Europees goud vóór de Duitse amazone Marie-Sophie Arnold en de Britse amazone Indiana Limpus. Bart Hermans (LRV- Kasterlee) werd zesde en Raf Steegmans (LRV-Genk) achtste. Dus drie Belgen in de eerste tien.

Het werd een onvergetlijke dag voor chef d’equipe Herman Arnauts, zelf Europees kampioen in 1985. “Dat we hier met het team kunnen winnen en individueel goud halen en dan ook nog de plaatsen zes en acht bekleden is fantastisch. Dit gaan we nooit vergeten”, zei een dolgelukkig Herman. En Wouter De Cleene besluit: “We hebben dit kampioenschap tot in de puntjes voorbereid en niets aan het toeval overgelaten. Deze titel is de ultieme bekroning.” En toen barstte het feest los.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken