Startpagina Voor ons gezin

Varkenshaasje met gebakken appeltjes en krieltjes

De balsamico en appeltjes geven het varkenshaasje een heerlijk zoete en volle smaak. Serveer met gebakken krieltjes. Je hebt zo’n 45 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

700g krielaardappelen

4 appelen (Jonagold)

1 rode ui

1 teentje knoflook

700g varkenshaasjes

3 el balsamicoazijn

2 el honing

2 takjes rozemarijn

70g hazelnoten

boter

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water en houd ze warm. Bereid intussen het vlees en de appeltjes. Snijd de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd grof in stukjes van 3 cm. Dek de appeltjes af en zet even opzij. Hak de hazelnoten fijn. Pel de ui en snijd in 2 en daarna in reepjes. Pel en plet de knoflook. Verhit 1 eetlepel boter in een pan. Bak het varkenshaasje rondom rond goudbruin, voeg nog 1 eetlepel boter toe en voeg de ui, takjes rozemarijn en knoflook toe. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat op een zacht vuur 8 minuten garen. Voeg dan 3 eetlepels balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten garen zonder deksel. Zet daarna de pan van het vuur, dek af en laat het vlees enkele minuten rusten. Verhit 1 eetlepel boter in een pan, voeg de stukjes appel en hazelnoot toe en laat zachtjes garen. Besprenkel met 1 eetlepel honing en laat karamelliseren. Kruid met een beetje peper en een snufje zout. Serveer het varkenshaasje met de uitjes en jus, gebakken appeltjes en krieltjes. Meer lekker recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

‘Wolf’, het relaas van een eeuwenoude haat-liefdeverhouding

Voor ons gezin Nu wolven zich weer in onze verkavelde uithoek wagen, keren ook angstbeelden terug. Hou uw kinderen binnen! Bescherm uw lammeren! Trekken hysterische haters nodeloos aan de alarmbel of zijn het de natuurromantici die zich in de luren laten leggen door deze ‘killer in schaapskleren’? In het boek ‘Wolf’ leren we meer.
Meer artikelen bekijken