Startpagina Voor ons gezin

Voor ons gezin

Voor ons gezin

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Groene shakshuka

Wil je shakshuka maken? Deze keer gooien we het eens over een andere boeg. Geniet mee van deze groene shakshuka. Heerlijk vol en fris aan smaken. Smakelijk! Na slechts 35 minuten bereiding kunnen 4 personen hiervan smullen!

Boekbespreking: De Damiaanhoeve

Lezer Bernadette Jonckheere is getroffen door het nieuwste boek van Chris De Stoop. Het is opnieuw een boek over onteigeningen en de teloorgang van het platteland, maar ook over een onopgeloste moord...

Wil jij schitteren op de Boer(inn)enkalender 2026?

Boeren op een Kruispunt (BoeK) brengt ook volgend jaar zowel een boeren- als een boerinnenkalender uit. De organisatie zoekt nog enkele trotse boer(inn)en die de kalender van 2026 willen sieren. Waag je kans! Aanmelden kan tot 30 april.

Kaassticks van Brugge Oud met rauwe ham

Deze kaassticks van Brugge Oud, omwikkeld met rauwe ham in een krokant jasje, zijn de ultieme borrelsnack. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker! Na 25 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Meest gelezen

Erfgoeddag op 27 april in teken van actie

Traditioneel is het op de eerste zondag na Pasen Erfgoeddag. De editie 2025, op zondag 27 april, draait volledig om actie. Onder het motto ‘Game On!’ staan sport, spel en beweging centraal. Ook in de landbouwsector speelden wedstrijden een belangrijke rol: in elk dorp kon je wel meedingen naar de eerste plek in allerlei prijskampen of heuse ploegwedstrijden.

Rijsttaart met slagroom, banaan en gezouten karamel

Deze rijsttaart met slagroom, banaan en gezouten karamel is een upgrade op de klassieke favoriet. Wat van deze taart een 2.0-versie maakt? De heerlijke topping die niemand kan weerstaan! Het is een verrassend lekkere heruitvinding van een geliefde klassieker. Om het voor 6 personen te bereiden , moet je rekenen op zo’n 70 minuten.

Flammkuchen met savooikool, prei, erwtjes en pesto

Geef de klassieke flammkuchen een verrassende, vegetarische upgrade met savooikool, prei, erwtjes en een vleugje pesto van waterkers. Perfect als lunch, diner of als originele borrelsnack die in de smaak valt bij iedereen! Na 40 minuten koken is dit gerecht klaar voor 4 personen.

Traybake met witloof, pastinaak, appel en geitenkaas

Deze traybake met witloof, pastinaak, appel en geitenkaas is een heerlijke combinatie van zoet en hartig. De geroosterde groenten krijgen extra diepte door de romige geitenkaas, de frisse appel en een erwtendip. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat perfect is als bijgerecht of vegetarische maaltijd. Vol smaak, gezond én makkelijk! na een bereiden van 35 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.