Startpagina Voor ons gezin

Voor ons gezin

Voor ons gezin

Wouter Deboot en Yves Lampaert trappen campagne Dag van de Landbouw op gang

Actueel Op zondag 14 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden de 43ste editie van de Dag van de Landbouw. Op deze opendeurdag van de Vlaamse land- en tuinbouwsector zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven over heel Vlaanderen de deuren open. Je kan de lokale landbouw die dag beter leren kennen, want lekker tafelen start bij de boeren.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Rijsttaart met slagroom, banaan en gezouten karamel

Deze rijsttaart met slagroom, banaan en gezouten karamel is een upgrade op de klassieke favoriet. Wat van deze taart een 2.0-versie maakt? De heerlijke topping die niemand kan weerstaan! Het is een verrassend lekkere heruitvinding van een geliefde klassieker. Om het voor 6 personen te bereiden , moet je rekenen op zo’n 70 minuten.

Flammkuchen met savooikool, prei, erwtjes en pesto

Geef de klassieke flammkuchen een verrassende, vegetarische upgrade met savooikool, prei, erwtjes en een vleugje pesto van waterkers. Perfect als lunch, diner of als originele borrelsnack die in de smaak valt bij iedereen! Na 40 minuten koken is dit gerecht klaar voor 4 personen.

Traybake met witloof, pastinaak, appel en geitenkaas

Deze traybake met witloof, pastinaak, appel en geitenkaas is een heerlijke combinatie van zoet en hartig. De geroosterde groenten krijgen extra diepte door de romige geitenkaas, de frisse appel en een erwtendip. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat perfect is als bijgerecht of vegetarische maaltijd. Vol smaak, gezond én makkelijk! na een bereiden van 35 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Varkenshaasje gevuld met peer en Belgische kaas

Dit varkenshaasje gevuld met peer en Belgische kaas is een heerlijk en verfijnd gerecht. Ideaal om indruk te maken tijdens een speciaal diner of een feestelijk moment. Het is een topper voor je menu. Het heeft een bereiding nodig van 45 minuten voor 4 personen.

Meest gelezen

Feestelijk varkenshaasje met pastinaakcrème en geroosterde spruitjes

Met dit feestelijke varkenshaasje, geserveerd met een fluweelzachte pastinaakcrème en knapperige geroosterde spruitjes, maak je zeker indruk. Vergeet ook de kroketjes niet voor de perfecte afwerking. Je kan ook een dagje op voorhand met de voorbereiding beginnen, zo bespaar je tijd en maak je het jezelf een stukje makkelijker. Een feestmaal om van te genieten, dat voor 8 personen klaar is na een uur!

Garnalencocktail met appel en selderij

Het is een ultieme klassieker tijdens de feestdagen: de garnalencocktail. Ook op een doordeweekse dag scoor je met dit eenvoudige gerechtje. Na 25 minuten is dit voorgerechtje klaar voor 4 personen.