Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe koeborstel bij DeLaval

DeLaval komt met een vernieuwde versie van de flexibele koeborstel, namelijk de SCB3FL.

Leestijd : 2 min

Opvallend is het nieuwe design van de SCB3FL. Hierdoor is de koeborstel veel eenvoudiger te plaatsen en geschikt voor meerdere oppervlakten in de stal. Het biedt dus het voordeel om de koeborstel op meerdere plekken in de stal te kunnen hangen.

In het nieuwe design zit een nieuwe printplaat verwerkt die voldoet aan de laatste eisen op het gebied van regelgeving. Mede hierdoor is het stroomverbruik lager en is de borstel voorzien van een zeer stille motor. De koeborstel stopt automatisch als deze niet meer in gebruik is.

Een beschermring tussen het borstelpakket en de motor zorgt voor een nog langere levensduur van de Flexibele koeborstel. De ring zorgt dat stof en haren niet bij de motor kunnen komen. Een urenteller op het apparaat laat duidelijk aan de veehouder zien hoeveel uren de kudde gebruik maakt van de massageborstel.

Gezondheid verbeteren

Net als zijn voorganger is ook deze versie ontworpen om de gezondheid, het comfort en het welzijn van de koe te verbeteren, en wetenschappelijke studies tonen aan dat het kan helpen om de melkproductie te verhogen. De borstel begint te draaien wanneer hij in contact komt met de koe.

De DeLaval flexibele koeborstel bereikt meer plaatsen van de koe door het verticale ontwerp. Denk hierbij aan de flanken, staartinplant, rug, kop en nek. De koeborstel stimuleert de bloedcirculatie. De SCB is maximaal beveiligd tegen overbelasting door sensoren in de motor en kan zowel op een paal als muur worden bevestigd.

DeLaval

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken