Startpagina Actueel

Getalm door Europa bemoeilijkt timing van het Vlaamse GLB

Het blijft wachten op het definitief Europees GLB-kader om het Vlaams Strategisch GLB-plan ook in openbaar onderzoek te kunnen laten gaan.

Leestijd : 1 min

“Ik deel het ongeduld, want ik wil hier ook absoluut mee vooruit. Dit Vlaams GLB-dossier is heel belangrijk voor onze boeren”, antwoordde Vlaams landbouwminister Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Chris Steenwegen, Vlaams parlementslid voor Groen, in de commissie Landbouw in het Vlaams parlement.

“Mijn administratie toetst, zoals gebruikelijk is, de voorstellen momenteel informeel af bij de Europese Commissie. Het Vlaams voorstel voor het GLB-strategisch plan is in opmaak. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen om het openbaar onderzoek in het kader van het Milieueffectenrapport (MER) op te kunnen starten. Dat gebeurt, wat mij betreft, zo vlug mogelijk. Mijn diensten bekijken met de bevoegde instanties hoe dit proces zo vlot mogelijk kan worden opgestart in de komende weken”, aldus minister Crevits.

Groen heeft intussen een resolutie in het Vlaams parlement neergelegd. “We vragen daarin om in de vertaling van het GLB naar ons eigen strategisch plan maximaal in te zetten op de biodiversiteit, de ondersteuning van jonge boeren... We gaan daar dus parlementair verder mee aan de slag.”

LV

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken