Startpagina Actueel

Derde omzetrecord op rij voor Coöperatie Hoogstraten ondanks pandemie

De Coöperatie Hoogstraten heeft in 2021 een productomzet van 302 miljoen euro gehaald. Dat meldt de groenten- en fruitveiling woensdag. Dat bedrag is goed voor een derde recordjaar op rij, al was 2021 volgens de Coöperatie ook een onstabiel jaar.

Leestijd : 1 min

Met iets meer dan 302 miljoen euro doet de veiling het qua omzet 4 procent beter dan in 2020. Toen zag ze aan de start van de coronapandemie een consumptiestijging van groenten en fruit.

In 2021 zette die stijging zich door, zij het minder uitgesproken. Ook het feit dat de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) 2021 uitriep tot het 'Internationaal Jaar van Groenten en Fruit', droeg bij aan het succes.

Aardbeien sterk in volume, prijsvorming grillig

De Hoogstraatse aardbeien deden het in volume zeer goed, met in totaal 32,8 miljoen kg, of 600 ton meer dan in 2020. De prijsvorming was dan weer grillig, met afwisselend pieken en dalen. Hierdoor zijn er grote rendementsverschillen tussen aardbeiproducenten, aldus de Coöperatie. Van tomaten werd in volume dan weer 14 % minder verkocht. Die daling is te wijten aan de impact van de plantziekte ToBRFV en stijgende energieprijzen.

Volgens directeur Hans Vanderhallen wil de Coöperatie nu werk maken van duurzame groei, en die omvat meer dan omzetstijging alleen. "Duurzaam groeien start bij de teeltbedrijven en bij onze medewerkers, maar ook bij onze kopers, leveranciers, de overheid, con(collega's) en andere stakeholders. Samen willen wij naar goede Hoogstraatse gewoonte blijven focussen op kwalitatieve inhoud."

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken