Agro-Expo organiseert veiling van rundvee online

Voor de rundveeveiling werkt Agro-Expo samen met de veilingsite Farmersbid.com.
Voor de rundveeveiling werkt Agro-Expo samen met de veilingsite Farmersbid.com. - Foto: Farmersbid.com

Jarenlang al behoren livestreaming en onlinebidding wereldwijd tot het standaardrepertoire van veilingen. De actuele coronapandemie heeft de trend in die richting zeker verder versterkt en de ervaringen zijn over het algemeen heel positief. Bijzonder aan het online platform is niet alleen de kwaliteit van het realtime bieden en de streams, het is vooral de mogelijkheid dat particuliere fokkers een attractief verkoopalternatief tot hun beschikking krijgen.

Samenwerking met Farmersbid.com

Een bod dat door een bieder wordt gedaan, wordt direct geregistreerd door het systeem en moet niet nog eens geaccepteerd worden door een veilingmeester. Online vermarkting als aanvulling voor de conventionele veiling zal zeker in de toekomst permanent een plek krijgen.

“We zijn ervan overtuigd dat dit betrouwbaar, eenvoudig en transparant systeem, als Farmersbid.com, uitstekende kansen biedt aan Agro-Expo. Farmersbid.com is een nieuwe onderneming die beschikt over de nodige expertise met voldoende technische en algemene kennis. Samenwerken met Farmersbid.com geeft aan Agro-Expo de mogelijkheid om een breed en internationaal publiek te bereiken”, stelt Agro-Expo.

Succes van de veiling hangt af van de kwaliteit van de aangeboden producten

Het succes van de veiling hangt uiteraard af van de kwaliteit van de aangeboden producten. De uitmuntende genetica en de heel hoge veterinaire status (Ibr, Bvd, Paratuberculose, Neospora, Mycoplasma en huidziekten vrij) bieden de beste kansen op succes.

Tijdens deze veiling wordt weer uitgekeken naar dieren uit internationale koefamilies. Na een strenge selectie hebben we een 28 veilingloten, afkomstig uit de beste bedrijven van Vlaanderen. Jonge kalveren, gekalfde vaarzen alsook embryoloten met internationale allures worden door onze topfokkers aangeboden. Voeg daarbij nog eens de hoge exterieur- en productiescores en dan weet iedereen dat dit om een exclusief aanbod gaat.”

Topproducten zijn ongetwijfeld Ruby ET v/h Zomerbloemhof, een kalf met de hoogste GTPI waarde van 2850 uit de bekende Citation Roxcy familie. Ook Hillton Altitude Alana, een roodfactor kleindochter van Luk-E Advent ASIA-ET RC met 94-Ex en Chivla Vlabel, een kleindochter van de wereldbekende fokkoe Kings-Ranson Cleavage Ex 95 met 21 dochters VG of Ex mogen er wezen.

Eveneens zijn Annelies 25-RF ( productieve Jordyvaars uit Annelies 45), Kemdale Ridgeline Beta (een vaarskalf uit de superfokkende Rainyridge Tonny-Beauty Ex-5E-Can), Alleglia ( kleindochter van Flora Atwood Adeena), Roma (vaarskalf uit Laroma, een uitstekende exterieur familie), en Atwood-Lea (een gekalfde Atwood vaars uit de bekende Idee Lustre Ex-95) zeer interessante fokproducten. Daarnaast vindt u nog een aantal embryoloten met interessante pedigrees uit internationale fokkoeien.

Alle gegevens zijn beschikbaar in de cataloog op www.agro-expo.be. Voor meer info kan je terecht bij jacques.monbaillieu@agro-expo.be.

Bezichtigen van veilingdieren na afspraak op de bedrijven

De veilingdieren kunnen na afspraak bezichtigd worden op de bedrijven op 27/28 januari 2022 tussen 13u-17u. De adresgegevens en telefoonnummers zijn in de cataloog te vinden en het dier zal online te bezichtigen zijn via een videopresentatie op Farmersbid.com. Iedereen die geïnteresseerd is om aan de veiling deel te nemen dient op voorhand een account aan te vragen op Farmersbid.com. Na registratie kan u tijdens de veiling actief bieden.

Als u met uw account ingelogd bent en tijdens de veiling wilt bieden, dient u eerst de biedknop te ontgrendelen door op het rode slotje te klikken en vervolgens de veilingvoorwaarden te accepteren. Hierna kan u bieden. Het voorbieden start vrijdagmiddag om 12u en loopt tot zaterdagavond 20u20. De finale veiling start op zaterdagavond om 20.30 uur. Alle dieren worden 1 voor 1 op catalogusvolgorde geveild door de veilingmeesters Eric Lievens en Tjebbe Huybrechts. Iedereen kan dit via livestream volgen op www.agro-expo.be.

Lieven Vancoillie/Agro-Expo

Meest recent

Meest recent