Startpagina Actueel

Groene Kring lanceert een boek over zijn 50-jarig bestaan

Groene Kring, de organisatie voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, werd 50 jaar in 2021. Om dat in de verf te zetten, schreef de organisatie, in samenwerking met het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG), een boek.

Leestijd : 1 min

Vorig jaar vierde Groene Kring zijn vijftigste verjaardag en dat vierde de organisatie uitgebreid met tal van acties en een grote fuif eind augustus. Om het jubileumjaar af te sluiten, maakte Groene Kring ook nog een boek. Daarvoor werd Bert Woestenborghs van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) ingeschakeld. Gedurende enkele maanden dook hij in het archief van Groene Kring en ging hij in gesprek met enkele oud-Groene Kringers. Het resultaat is een prachtig boek van 102 pagina’s dat de geschiedenis en leukste anekdotes van de organisatie in de kijker zet.

“Doorheen het boek zal je zien dat Groene Kring in de voorbije 50 jaar veel geleerd heeft en gegroeid is. We schreven dit boek dan ook voor iedereen die dagelijks met zijn passie – de boerenstiel – bezig is of voor wie onze organisatie een warm hart toedraagt”, zegt nationaal voorzitter Bram Van Hecke.

Het boek is te koop in de webshop van Groene Kring voor 15 euro.

Groene Kring

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken