Startpagina kleinvee

Arrestaties na inbeslagname van 250 knaagdieren in illegale kwekerij

Twee personen zijn gearresteerd en één van hen werd opgesloten na de inbeslagname vorige week van 250 knaagdieren in een illegale kwekerij in Loyers (provincie Namen). Dat hebben procureur Vincent Macq van Namen en korpschef Olivier Libois maandag 17 januari bekendgemaakt.

Leestijd : 1 min

De actie kwam er na verschillende bevindingen in het kader van een onderzoek van de politie Namen, in samenwerking met de dienst Dierenwelzijn van het Waalse gewest. De circa 250 in beslag genomen konijnen en cavia's waren bestemd voor de verkoop. De dieren zijn in samenwerking met de vzw ‘Le Rêve d'Aby’ ondergebracht in opvangcentra. Ze kampen met inwendige parasieten, hebben erg lange klauwen en lijden aan uitdroging.

In het huis waar de fokkerij was opgezet, werden tal van voorwerpen in beslag genomen. De 2 gearresteerden worden verdacht van verschillende vormen van oplichting en fraude, zoals illegale dierenhandel, zwartwerk en fiscale fraude. Eén van de gearresteerden werd opgesloten omdat tegen hem 2 arrestatiebevelen liepen in het kader van eerdere veroordelingen, preciseren Vincent Macq en Olivier Libois.

Belga

Lees ook in kleinvee

Geitenstal uitgebrand in Bever, twintigtal dieren omgekomen

kleinvee In het Vlaams-Brabantse Bever heeft in de nacht van 26 juni een zware brand gewoed in een boerderij. Daarbij brandde een geitenstal volledig uit. Een 250-tal dieren konden gered worden, maar een twintigtal anderen bleven in de brand. Dat melden de hulpdiensten.
Meer artikelen bekijken