Startpagina Vleesvee

Boerin An, (landbouw)ster op de kuisvloer: “Het geeft me ontspanning, flexibiliteit en een financiële buffer”

“Al 15 jaar verzorg ik samen met mijn man mestkalveren.” Het zou een zin kunnen zijn die veel landbouwsters kunnen zeggen. De 47-jarige An Kenis van het Loenhoutse Katiman zou dit bijvoorbeeld kunnen zeggen, maar omdat ze energie voor 10 heeft, besliste ze om een extra job erbij te nemen: ze springt bij als huishoudhulp bij 4 klanten.

Op veel landbouwbedrijven kiezen de uitbaters voor verbreding. Sommigen starten een bed and breakfast, anderen kiezen voor een slagerij of gaan voor sociale verbreding. An Kenis van het Loenhoutse landbouwbedrijf Katiman koos als bijjob voor huishoudhulp. Ze kon hiervoor terecht bij Ferm Huishoudhulp, één van de dienstenchequebedrijven in Vlaanderen. En An is zeker niet alleen: dagelijks gaan meer dan 2.800 huishoudhelden op pad om te poetsen, te strijken, boodschappen te doen of om maaltijden te bereiden. Toch is er nog een groot tekort,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken