Geef je aardpeersoep extra veel smaak met kruidenolie en chips van aardpeer. Je hebt 45 minuten nodig om het te bereiden voor 4 personen.
Door : Landbouwleven
Leestijd : 1 minDelen :
Wat heb je nodig?
Voor de soep:
500 g aardperen
1 extra aardpeer voor chips
1 ui
500 ml melk
100 ml room
300 ml groentebouillon
suiker
boter
arachideolie
peper
zout
Voor de kruidenolie:
4 blaadjes salie
4 g platte peterselie
olijfolie
Hoe ga je te werk?
Snipper de ui fijn. Schil de aardperen en snijd in blokjes.
Fruit de ui in boter glazig. Voeg de blokjes aardpeer en de suiker toe en laat 15 minuten stoven. Giet er de bouillon en de melk bij en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten op een zacht vuur koken tot de aardperen gaar zijn.
Doe de salie, peterselie, een flinke scheut olijfolie, peper en zout in een blender en mix glad. Giet door een zeef.
Snijd de extra aardpeer in flinterdunne plakjes, dep droog en frituur goudbruin in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Meer lekker recepten vind je op www.lekkervanbijons.be
Voor ons gezinGeef je asperges nog meer smaak door ze kort te grillen. Zo smaken ze heerlijk in combinatie met veldsla en rucola. Na 35 minuutjes kunnen 4 personen hiervan smullen.