Startpagina Actueel

BelOrta verkoopt eerste aubergines van 2022

Vrijdagmorgen is het aubergineseizoen bij BelOrta van start gegaan met de verkoop van de eerste aubergines van 2022. Ze werden aangevoerd door BelOrta producent Jurgen Franco (Topa) uit Jabbeke. Groothandel Claessens uit Antwerpen had de eerste druk aan de klok.

Leestijd : 1 min

De BelOrta-telers voerden in 2021 gezamenlijk bijna 15.200.000 kg aubergines aan, goed voor 14% meer ten opzichte van 2020. Flandria aubergines worden gesorteerd op basis van gewicht.

De kleinste sortering is 100g per stuk en dat kan oplopen tot 500 g per stuk. Naast de klassieke aubergines verhandelt BelOrta ook de zogenaamde Turkse aubergines (ietwat slankere vorm) en bio aubergines.

Aubergines van eigen bodem in de kijker

BelOrta zet dit jaar de lokale origine van de aubergine extra in de kijker. Uit een marktonderzoek van iVOX bij 1.000 Belgen (mei 2020) blijkt immers dat 90% van de Belgische consumenten denkt dat aubergines uitsluitend in zuiderse gebieden geteeld worden. Dit terwijl er lokaal geteelde aubergines beschikbaar zijn van februari tot en met november.

Met een promotiecampagne wil BelOrta de consumptiefrequentie van aubergine een duwtje in de rug geven. Want ondanks de populariteit van de mediterrane keuken en het gebruiken van aubergine als vleesvervanger, kopen we als Belgische consument nog te weinig aubergines van bij ons.

Nochtans is de aubergine een dankbaar product om te gebruiken in de keuken dankzij zijn veelzijdigheid. Moussaka is alom gekend, maar een aubergine kan je ook frituren, grillen of opvullen.

LB-BelOrta

Lees ook in Actueel

Europese melkveehouders tevreden, maar verwachten meer

Melkvee De voorstellen die de Europese Commissie recent gedaan heeft naar aanleiding van de boerenprotesten, zijn een eerste stap in de goede richting. Dat zegt Kjartan Poulsen, voorzitter van de European Milk Board (EMB), de koepelorganisatie van Europese melkveehouders.
Meer artikelen bekijken