Startpagina Akkerbouw

Grasland scheuren doordacht aanpakken

Gras is in Vlaanderen nog steeds de teelt met het grootste areaal. Jaarlijks wordt een deel van dat gras gescheurd en opnieuw ingezaaid met gras of met een andere teelt. Omdat grasland scheuren een risico inhoudt voor de waterkwaliteit, moet dat weloverwogen gebeuren.

Op 14 december vond een online uitwisselingsmoment plaats over het scheuren van grasland en over de aandachtspunten daarbij. De begeleiders van de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W) schetsten wat scheuren doet met organische stof en met stikstof. Landbouwers Johan Hillen en François Achten, beiden melkveehouders, gaven bovendien extra uitleg over het scheuren van grasland op hun bedrijf en over hun eigen ervaringen.

Waarom grasland scheuren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Europees brood en graanproducten bevatten te hoge concentraties van chemische stof

Granen Europese en vooral Belgische broden en graanproducten bevatten hoge concentraties van de chemische stof trifluorazijnzuur (TFA). Dat blijkt uit een steekproef van Bond Beter Leefmilieu (BBL) en PAN Europe, dat 66 graanproducten uit 16 Europese landen onder de loep nam. Drie van de vier Belgische geteste graanproducten staan in de top 10 van zwaarst besmette stalen uit de steekproef.
Meer artikelen bekijken