Startpagina Bedrijfsnieuws

Fendt stopt productie van getrokken veldspuiten

Fendt/Agco laat weten zich in de toekomst te concentreren op zelfrijdende veldspuiten ten nadele van getrokken sproeiers. Waardoor de productie van deze ook stopt vanaf het tweede trimester van 2022.

Leestijd : 1 min

Momenteel stelt Fendt 3 verschillende series spuitmachines voor: de getrokken Rogator 300, de zelfrijder Rogator 600 en op sommige markten nog de Rogator 900.

In het kader van de reorganisatie van de Agco Corporation groep richting de nieuwe strategie ‘Farmer First’ wilt Fendt zich meer richten op de noden van de landbouwers wereldwijd. Veranderende markt- en klantvereisten en veranderende politieke omstandigheden zijn bestudeerd en opnieuw beoordeeld om te passen bij de algemene Full Line strategie van Fendt. Ook de Europese markten en hoe gewasbeschermingsmiddelen er moeten toegepast worden, zijn geëvalueerd alvorens Fendt/Agco voornoemde beslissing nam.

Rogator 300 getrokken veldspuiten die nog in bestelling staan zullen volgens afspraak worden geleverd volgens de geldende Fendt standaarden. In hetzelfde kader worden ook nog de wisselstukken en service voorzien.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken