Startpagina Pluimvee

Fipronil in eieren - Nog twee Waalse bedrijven geblokkeerd

In Wallonië blijven twee landbouwbedrijven geblokkeerd wegens de fipronilbesmetting in de eiersector die vorige maand aan het licht kwam. Eerder waren zeven Waalse bedrijven geblokkeerd.

Leestijd : 1 min

Voor de twee laatste bedrijven kunnen worden vrijgegeven, worden de resultaten van bijkomende analyses afgewacht. Dat heeft Waals minister van Landbouw René Collin (cdH) donderdag gezegd na afloop van de ministerraad.

Op die ministerraad keurde de nieuwe meerderheid van MR en cdH de maatregelen goed die de Waalse regering heeft aangekondigd om de getroffen bedrijven te helpen. Er wordt onder meer een combinatie mogelijk gemaakt van een bankgarantie en een achtergestelde lening, waardoor een bedrijf tot 75.000 euro steun kan krijgen. Die hulp kan binnen de vijf dagen worden vrijgemaakt , legde minister van Economie Pierre-Yves Jeholet (MR) uit.

De regering erkent de fipronilbesmetting bovendien als een "uitzonderlijke gebeurtenis", waardoor de bedrijven recht hebben op een subsidie die kan oplopen tot 15.000.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken