Startpagina Pluimvee

Fipronil: Ook Taiwanese eieren besmet

Ook in Taiwan zijn met fipronil besmette eieren gevonden. Het Taiwanese ministerie van Landbouw ontdekte vijftien boerderijen waar de eieren te veel van het goedje bevatten. Aanleiding voor de grootschalige controle was het fipronil-schandaal in Nederland en België.

Leestijd : 1 min

In totaal werden bij een kleine 1500 bedrijven monsters afgenomen. Taiwan hanteert net als de Europese Unie een maximale waarde van 5 delen per miljard voor fipronil. Na controle van 941 monsters waren er vijftien gevonden die die grenswaarde overschreden.

Uitschieter was een boerderij waar de eieren meer dan dertig keer de toegestane hoeveelheid fipronil bevatten. Dat bedrijf is gesloten. De resterende monsters worden volgens planning nog deze week getest. Daarna houdt Taiwan met steekproefsgewijze controles de sector in de gaten.

Belga

Lees ook in Pluimvee

SALV vraagt om te wachten met Vlaamse normen voor kalkoenenhouderij

Pluimvee Het is op zich een goede zaak dat de Vlaamse regering met een nieuw besluit een normenkader voor het dierenwelzijn in de professionele kalkoenenhouderij wil invoeren. Tegelijk is het belangrijk om het gelijke speelveld in voldoende mate te waarborgen. Daarom vraagt de SALV aan Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om de invoering uit te stellen tot er Europees beleid terzake is.
Meer artikelen bekijken