Startpagina Nieuws van maatschappijen

Monosem lanceert de ValoTerra

Met zijn 100% elektrische voeding van 56 V en zijn nieuw gepatenteerde verdeelkast optimaliseert Monosem de zaaieigenschappen van de ValoTerra dankzij elektriciteit. De prestaties van de machine gaan op 3 gebieden vooruit.

Leestijd : 2 min

Aangezien de ValoTerra-zaaimachine uitgerust is met een nieuwe selectie-unit, biedt het hart van deze machine alle precisie die nodig is voor een goede zaai. Dankzij het vacuümsysteem kan met precisie en regelmaat een grote verscheidenheid aan zaden worden gezaaid. Hier gaan de prestaties van de ValoTerra op het eerste domein omhoog.

Om van de ene naar de andere zaadsoort te wisselen, hoeft alleen de schijf te worden verwisseld. Het wisselen van het ene gewas naar het andere duurt dus minder dan een minuut per rij.

De nieuwe zaaiunit heeft een optimaal plantsysteem. Gecombineerd met een scherpe openingshoek garanderen de dubbele openingsschijven met een zeer grote diameter (450 mm) een verhoogde penetratiecapaciteit, waardoor grondopstroppingen worden beperkt. Tegelijkertijd zijn de instellingen van elk onderdeel van de aandrukwielen gegroepeerd voor meer efficiëntie.

Alle innovaties die aan de aandruk-wielen zijn aangebracht, stellen het ValoTerra-element in staat om 2 km/u te winnen in vergelijking met de rest van het Monoshox-assortiment.

Intelligentie

ValoTerra heeft Isobus-functionaliteiten, zoals sectiecontrole en zaaidichtheidsmodulatie. Met de individuele dosisverlagingen is het mogelijk om tot 7% van de input te besparen. Opbrengsten worden ook geoptimaliseerd dankzij dosismodulatie. Dit is het tweede domein waarin de prestaties van de ValoTerra omhooggaan.

Het gloednieuwe FertiSmart-bemestingsapparaat profiteert van ingebouwde intelligentie. Verdeelrollen verdelen een breed scala aan meststoffen. Ze worden namelijk onafhankelijk van elkaar elektrisch aangedreven, waardoor de doseringen rij voor rij kunnen worden gevarieerd. De slimme motoren van Monosem Smart Motors (MSM) maken de individuele besturing van de doseerunits en een eenvoudige demontage zonder gereedschap mogelijk.

De nieuwe MicroSmart-microgranulaatverdeler is efficiënt, nauwkeurig en milieuvriendelijk. Uitgerust met een rij-per-rijdoseerinrichting is het mogelijk om de producten zo nauwkeurig mogelijk aan te brengen.

Comfort

ValoTerra heeft nieuwe beheer- en monitoringsoftware die voldoet aan de Isobus-standaard. Het beheer van de verdeling wordt zo intuïtief en de zaaikwaliteit is in realtime toegankelijk. Dit is het derde domein waarin de prestaties van de ValoTerra verhogen.

Met de nieuwe Monosem Plus-toepassing kan de gebruiker met name elk element van de ValoTerra-zaaimachine met de vingertop via een smartphone direct naast de zaaimachine bedienen.

Een nieuwe dimensie van diensten is ook beschikbaar voor gebruikers van de ValoTerra-zaaimachine, via het webportaal myjohndeere.com. In deze Cloud wordt het Operations Center (nieuwe interface gekoppeld aan ValoTerra) gepositioneerd als documentatietool, met de mogelijkheid om agronomische data over te dragen. Zo maakt Monosem precisielandbouw voor iedereen toegankelijk en vertrouwt het op tweerichtingscommunicatie: tussen machine en gebruiker, via de Cloud.

Tot slot heeft ValoTerra een onderhoudssysteem ontworpen voor gebruikscomfort. De bak en de verdeelunit kunnen op manhoogte worden geheven, waardoor het afstellen en onderhouden van de zaaiunit eenvoudiger wordt.

Distritech

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken