Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe Vredo Trac VT5536

Vredo introduceert de compleet nieuwe VT5536. Bijna 30 jaar ervaring met vierwielfuseebesturing is samengebracht in een nieuwe mestzelfrijder.

Leestijd : 2 min

De nieuwe zelfrijder heeft een Scania Stage V-motor met 2.465 Nm koppel bij 1.350rpm/min. Dit zorgt voor een maximaal vermogen van 550 pk. De VT5536 is voorzien van een pompfilterunit met standaard een 12m3 verdringerpomp. Optioneel is deze te verkrijgen met Vredo High Performance Laadtechniek (VHP). Deze vergroot de laadcapaciteit tot 16.000l/min, waardoor de 22m3 grote tank binnen anderhalve minuut gevuld is. Het concept van de zuigarm zorgt ervoor dat er zowel links als rechts van de VT5536 aangezogen kan worden.

Dankzij de compacte bouwwijze in combinatie met gestuurde assen is de machine zeer wendbaar en draait ze snel op de kopakker. Doordat er nauwelijks overstek over de vooras is, kan er bij ieder perceel gemakkelijk in- en uitgedraaid worden. Dankzij het optionele bandendrukwisselsysteem is er een minimale bodemverdichting.

De door Vredo nieuw ontwikkelde VVT550-transmissie met een volledig traploos bereik tussen 0 en 40 km/uur geeft de machine de mogelijkheid om in elke situatie aan de juiste werksnelheid te rijden met het optimale motortoerental. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van het laagtoerentalconcept, waarmee er 40 km/uur gereden kan worden bij slechts 1.080 rpm.

Dankzij de afneembare pompfilterunit en de gemakkelijk afneembare mesttank, kan de VT5536 multifunctioneel ingezet worden, zodat de machine een werktuigdrager is die naast mestrijden uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld het schuiven van maïs.

De ruime geveerde en uiterst stille cabine heeft alle gewenste eigenschappen die een moderne werkplek vraagt. Hij is standaard voorzien van automatische airconditioning, van een Grammer Maximo Super-Comfort-stoel, van multifunctionele beeldschermen en van een licht bestuurbare, ergonomisch verantwoorde joystick, waarin veel gecombineerde functionaliteiten schuil gaan.

Vredo - TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken