Startpagina kleinvee

Nieuw KB transport brengt wijziging met zich mee voor de konijnenhouderij

Vanaf 13 juni 2022 treedt een nieuwe KB Transport in voege. Voor de sector konijnen zorgt dit slechts voor één aanpassing. Voor de konijnenhouderij zal bij import en export de verantwoordelijkheid voor registratie in bepaalde gevallen bij de vervoerder gelegd worden.

Leestijd : 1 min

DGZ geeft mee dat in de huidige wetgeving de veehouder altijd zelf verantwoordelijk is om ‘import op’ of ‘export vanaf’ zijn bedrijf in de Saniteldatabank te registreren.

Met de nieuwe wetgeving vanaf juni is hij hier enkel nog verantwoordelijk voor als het vervoer door een buitenlandse vervoerder gebeurt die niet in de Saniteldatabank gekend is. Van zodra het vervoer van konijnen door een geregistreerde vervoerder gebeurt, is het de verantwoordelijkheid van die vervoerder om dit in Sanitel te registreren, vanaf juni dus zowel bij import als export.

Deze nieuwe wetgeving was initieel gepland vanaf 2 mei maar werd onlangs uitgesteld naar 13 juni. Meer info hierover vind je via de site van DGZ.

DGZ

Lees ook in kleinvee

Urinewegstenen bij geiten: beter voorkomen dan genezen

kleinvee Doorheen de jaren is er een opvallende stijging te zien in populariteit van geiten als huisdier. Eigenaars verwennen de dieren vaak het liefst met zoveel mogelijk lekkernijen. Helaas betekent dit echter een groot risico voor een aandoening die bij deze diersoort zeer vaak voorkomt, namelijk ‘urolithiasis’.
Meer artikelen bekijken