Startpagina kleinvee

Nieuw KB transport brengt wijziging met zich mee voor de konijnenhouderij

Vanaf 13 juni 2022 treedt een nieuwe KB Transport in voege. Voor de sector konijnen zorgt dit slechts voor één aanpassing. Voor de konijnenhouderij zal bij import en export de verantwoordelijkheid voor registratie in bepaalde gevallen bij de vervoerder gelegd worden.

Leestijd : 1 min

DGZ geeft mee dat in de huidige wetgeving de veehouder altijd zelf verantwoordelijk is om ‘import op’ of ‘export vanaf’ zijn bedrijf in de Saniteldatabank te registreren.

Met de nieuwe wetgeving vanaf juni is hij hier enkel nog verantwoordelijk voor als het vervoer door een buitenlandse vervoerder gebeurt die niet in de Saniteldatabank gekend is. Van zodra het vervoer van konijnen door een geregistreerde vervoerder gebeurt, is het de verantwoordelijkheid van die vervoerder om dit in Sanitel te registreren, vanaf juni dus zowel bij import als export.

Deze nieuwe wetgeving was initieel gepland vanaf 2 mei maar werd onlangs uitgesteld naar 13 juni. Meer info hierover vind je via de site van DGZ.

DGZ

Lees ook in kleinvee

Wolf in West-Vlaanderen doet vraag rijzen voor uitbreiding risicozone

Schapen In het West-Vlaamse Poperinge is in de nacht van 22 op 23 mei een wolf gespot. Welkom Wolf kreeg verschillende meldingen van waarnemingen in de buurt van Poperinge. De Hubertus Vereniging Vlaanderen vraagt om de risicozone voor wolven uit te breiden naar heel Vlaanderen, waardoor veehouders een schadevergoeding kunnen krijgen bij wolvenschade.
Meer artikelen bekijken