Startpagina Bedrijfsnieuws

FAVV roept producten Milcobel Moorslede terug na listeriabesmetting

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) roept een reeks producten van Milcobel Moorslede terug na een listeriabesmetting in de fabriek.

Leestijd : 2 min

De besmetting met de listeriabacterie kwam al vorige week aan het licht, maar nu blijkt dat er mogelijk ook besmette producten de fabriek hebben verlaten.Na uitgebreid onderzoek door het FAVV bij Milcobel, dat verschillende soorten kazen produceert, blijken er enkele problemen te zijn binnen de productie van het bedrijf. Het FAVV roept daarom een aantal producten terug, omdat ze mogelijk listeria bevatten.

Identificeren en informeren

“Het FAVV verwacht van Milcobel dat het zo snel mogelijk alle betrokken producten identificeert en de consument blijft informeren. Het FAVV zal erop toezien dat het bedrijf haar verantwoordelijkheden neemt om de consumenten te beschermen en te informeren”, klinkt het in de mededeling van het FAVV.

Het Voedselagentschap roept de retailbedrijven ook op om zo snel mogelijk de betrokken kazen uit de rekken te halen. Milcobel laat intussen weten dat onder meer de kaas Brugge Broodje wordt teruggeroepen en vraagt het product niet meer te consumeren en ze ook terug te brengen naar het verkooppunt. Daar krijgen klanten een terugbetaling.

Extra maatregelen

Daarnaast roept Milcobel ook 3 referenties van het merk Latteria exportkaas met vervaldatum 27 april 2022 terug. Vorige week werd de bacterie ontdekt in een van de pekelbaden van Milcobel. Aanvankelijk werd gedacht dat er geen besmette producten de fabriek hadden verlaten, maar voor alle veiligheid worden nu toch extra maatregelen genomen. Ondertussen lopen nog analyses van producten die niet in het besmette pekelbad zijn geweest.

In afwachting van die bijkomende testresultaten, vraagt Milcobel haar klanten om de komende 72 uur een deel van de producten uit de fabriek van Moorslede niet aan de consument aan te bieden. Milcobel benadrukt dat er uit 2.000 stalen nog geen enkel met listeria besmet product de consument heeft bereikt. Later deze week worden nog 2.000 extra testresultaten verwacht.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken