Startpagina Actueel

Milcobel roept abdijkaas terug

Milcobel heeft uit voorzorg abdijkaas van het merk Carrefour uit de handel genomen. Consumenten mogen het product niet meer eten omdat mogelijk listeria aanwezig is in het product. Dat meldt Carrefour maandag.

Leestijd : 1 min

Het gaat om abdijkaas van 230 g van het merk Carrefour, verkocht in diverse vestigingen van Carrefour en in winkels van Mestdagh.

Enkele producten al verkocht

Carrefour heeft in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) besloten de producten bij de consumenten terug te roepen. De producten zijn uit de handel gehaald. Er werden echter een aantal producten op de Belgische markt verkocht voor de terugroeping. "Consumenten die bovenstaande producten in hun bezit hebben, worden gevraagd om ze niet te consumeren en ze terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald worden", legt Carrefour uit.

De supermarktketen raadt mensen die bovenstaande producten gegeten hebben en symptomen vertonen zoals koorts en/of hoofdpijn aan om hun huisarts te raadplegen. Deze symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour België op het gratis nummer 0800/910.11.

Belga

Lees ook in Actueel

Meeste maatregelen tegen vogelgriep opgeheven

Veeteelt Het aantal besmettingen met vogelgriep bij wilde vogels blijft dalen. De afgelopen maanden zijn geen uitbraken meer vastgesteld. “Bepaalde maatregelen kunnen dan ook opnieuw worden opgeheven”, meldt minister van Landbouw David Clarinval (MR).
Meer artikelen bekijken