Startpagina Actueel

Floraliën Gent 2022: een succesvolle editie

Floraliën Gent kan tevreden terugkijken op een zeer succesvolle editie. Zondag 8 mei werd de kaap van 75.000 bezoekers afgerond. Dat is boven het vooropgestelde doel van 70.000 dat vooraf was ingeschat.

Leestijd : 1 min

Het was voor de organisatoren wat afwachten na het dubbele uitstel van 2020 naar 2022. Een snelle navraag bij de bezoekers bevestigt dat deze editie als “intiemer, maar verfrissend” werd ervaren. Het thema Lam Gods en ‘Mijn paradijs, een wereldse tuin’ bleek eveneens impact te hebben.

Ook de Plantentuin kon op heel wat belangstelling rekenen. In het Palmarium (serre) kregen de bezoekers meer informatie over innovatie in de sierteeltsector door onderzoek en ontwikkeling. In de tuin zelf konden ze meer vernemen over de rol van planten en het effect op de gezondheid.

“Ik heb echt het gevoel dat de sector deze boost nodig had, want alles is echt heel vlot verlopen. Mensen waren heel blij om in de rust en kalmte van de omgeving van bloemen en planten eens te kunnen herademen. Veel jongeren ook, en dan zie je meteen dat social media, bloggers en vloggers samen met de andere media hun werk doen”, zegt Algemeen Directeur Pieter Toebaert.

Floraliën

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken