Startpagina Granen

Beperkt graantransport mogelijk volgens Indiase regering

De regering van India laat dan toch de export van tarwe in beperkte mate toe. Dat raakte dinsdag 17 mei bekend. Vrijdag 13 mei had de regering nog beslist dat alle export van tarwe verboden zou worden door de beperkte productie door de aanhoudende hittegolf en prijsstijgingen in het land.

Leestijd : 1 min

De ladingen die voor en op 13 mei bij de douane zijn beland, mogen nog geëxporteerd worden, zegt het ministerie van Handel. Concreet gaat het om een graantransport van de haven van Kandla aan de westkust van India naar Egypte. India is de op een na grootste graanproducent. Het exportverbod dat vrijdag werd aangekondigd, veroorzaakte wereldwijde onzekerheid.

Het Indiase ministerie heeft nu bekendgemaakt dat er uitzonderingen zijn op het verbod. Zo zullen afspraken die voor het verbod werden gemaakt, nagekomen worden en zal de overheid speciale toelatingen kunnen geven aan landen om hun voedselzekerheid te garanderen. Kort voor het exportverbod had de Indische overheid nog aangekondigd dat ze meer graan zouden exporteren in het licht van de verwachte tekorten door de oorlog in Oekraïne.

Belga

Lees ook in Granen

Actualiteiten in de graanteelt besproken

Granen Tijdens de graanavonden van het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) gaven Bram Vervisch en Jonas Claeys van Inagro én coördinatoren (LCG) toelichting bij actualiteiten in de graanteelt.
Meer artikelen bekijken