Nieuw stuurframe van Steketee verruimt inzetmogelijkheden bij schoffels

Het stuursysteem ‘IC-Steer’ van Steketee kan los van de schoffelmachine gekoppeld worden.
Het stuursysteem ‘IC-Steer’ van Steketee kan los van de schoffelmachine gekoppeld worden. - Foto: Lemken

Bestaande schoffelmachines kunnen hierdoor geupgrade worden of tussen schoffelsystemen valt te wisselen.

Het stuurframe wordt met behulp van de camerabesturing ‘IC-Light’ bestuurd. Zo kan men op basis van de verschillende groentinten of het RGB-kleurprofiel planten van onkruid onderscheiden en zo automatisch tot op 2 cm van de plantrij werken. Met de hefarmstabilisatoren van de trekker ‘los’ maakt het stuurframe een soepele en nauwkeurige besturing van de schoffelmachine mogelijk, op deze wijze worden er geen zijwaartse bewegingen tussen de trekker en het stuurframe overgedragen

Het parallelstuurframe is als integraal onderdeel van standaard Steketee-machines en als zelfstandige unit voor aanbouw aan andere schoffelmachines leverbaar. Zo is de EC-Steer 7 geschikt voor schoffelmachines met een eigen gewicht van maximaal 2.500 kg en een werkbreedte van maximaal 6 m. De open driepuntsbok biedt het voordeel dat de camera direct centraal op het stuurframe kan worden geplaatst en zo een zeer groot zichtveld bestrijkt.

Voor grotere schoffelmachines tot een werkbreedte van 9 m en een gewicht van 4.000 kg is er de EC-Steer 9 met zijn versterkte frameconstructie.

Lemken

Meest recent

Meest recent