Startpagina Bedrijfsnieuws

Meststoffenproducent EuroChem krijgt toestemming om productie volledig te hervatten

Meststoffenproducent EuroChem kan, door een beslissing van de federale overheid, spoedig alle activiteiten hervatten. Dat werd aan de ondernemingsraad van EuroChem meegedeeld op dinsdag. Soortgelijke goedkeuringen zijn eerder verleend aan EuroChem in Duitsland en Zwitserland, waar het moederbedrijf is gevestigd.

Leestijd : 1 min

De productie kan volledig worden hernomen omdat de Belgische overheid oordeelde dat de vestiging van EuroChem in Antwerpen niet onderworpen is aan economische sancties in het kader van de oorlog in Oekraïne. EuroChem kwam in maart in de problemen als gevolg van de sancties tegen de Russische ex-eigenaar Andrej Melnitsjenko.

Bij EuroChem werken zowat 400 mensen. In april gaf de federale regering de toestemming om een deel van de productie herop te starten zodat de landbouwsector en het personeel niet zwaar in de problemen zouden komen. Toen werd ook al bescherming tegen schuldeisers aangevraagd en gekregen bij de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Die regeling blijft van toepassing. De heropstart zal de komende dagen geleidelijk verlopen en de nodige tijd vragen. "Een veilige opstart van de installaties heeft de absolute prioriteit", klinkt het.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken