Startpagina Vleesvee

Slachthuis Bastogne heeft overnemer

Het slachthuis te Bastogne was de laatste jaren topic van zowel een schandaal, als van een naamsverandering van overkoepelend bedrijf Veviba naar Qualibeef. Na het faillissement in 2019 werd gezocht naar een overnemer. Marcel Peters van de PEMA Meat Group en Bernard Gotta van de Luikse firma Bernard Gotta zagen in de site wel kansen, en tekenen voor overname. Zo meldde De Tijd vorige week.

De site in Bastenaken is 6 ha groot en bevat een slachthuis, een snijderij en een industriële diepvriezer. De focus lag op rundvlees. De voorgaande jaren kwam het slachthuis meermaals in de media, en niet altijd positief. In 2018 verloor het slachthuis zijn vergunning na een schandaal rond etikettenfraude met oud ingevroren vlees. Dit had een naamsverandering van het overkoepelend bedrijf tot gevolg. Veviba werd Qualibeef. Qualibeef vroeg bescherming tegen de schuldeisers, omdat het zijn verliezen en schulden niet meer de baas kon en kreeg die ook. Toch werd het faillisement van Qualibeef...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken