Startpagina Voor ons gezin

Salade van geroosterde bloemkool met citroenkip in hazelnootkorst

Een maaltijdsalade voor vier personen. Na enkele goedgevulde barbecuemaanden en -buiken is het misschien tijd voor een gezond slaatje. De kip met citroen en hazelnoot zorgt voor het perfecte huwelijk tussen fris en hartig. Reken op een bereidingstijd van 45 minuten voor deze lekkernij.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

1/2 bloemkool

1 venkel

200 g spinazie

50 g kervel

50 g dille

50 g peterselie

1 citroen

2 el olijfolie

1 el notenolie

1 el venkelzaadjes

1 kl honingmosterd

Voor de citroenkip:

4 kippenfilets

1 onbehandelde citroen

2 sjalotten

1 teentje knoflook

4 el olijfolie

½ kl gemberpoeder

¼ kl kaneel

peper en zout

50 g hazelnoten, met vlies

4 el honing

Hoe ga je te werk?

Rasp de onbehandelde citroen en pers het sap uit. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Meng het sap en de rasp van de citroen met olijfolie, gesnipperde sjalot, knoflook, gember- en kaneelpoeder. Kruid nog met peper en zout. Leg de kip in de marinade en zet een half uurtje in de koelkast.

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en snijd de venkel in ongeveer even grote repen. Leg ze op een ovenplaat en strooi er de venkelzaadjes over. Sprenkel er nog olijfolie over.

Doe de kip en de marinade in een ovenschotel. Verdeel over elke kippenfilet een eetlepel honing en strooi er de hazelnoten over.

Zet beide schotels in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.

Spoel en droog ondertussen de spinazie en kruiden en doe ze in een saladekom. Maak een vinaigrette, meng het citroensap met de 2 oliesoorten en een koffielepel honingmosterd. Verdeel over de salade. Leg er de gegrilde groenten bij en serveer met de citroenkip.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be.

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken