Startpagina Bedrijfsnieuws

Ag-Tec gaat volledig gamma Claas verdelen

Claas zal in het kader van een nieuw selectief distributiecontract, exclusief samenwerken met de firma Ag-Tec. Zij maken deel uit van de groep Van der Haeghe en verdelen al sinds 2004 de Claas tractoren.

Leestijd : 2 min

Vanaf 1 oktober 2022 zal Ag-Tec, samen met zijn dealernetwerk, verantwoordelijk zijn voor de verkoop van machines en wisselstukken van de volledige Claas productlijn op de Belgische markt. Zowel Van der Haeghe, de huidige importeur van de oogstmachines, als Claas zelf, ondersteunen volop de integratie van alle Claas activiteiten onder één exclusieve juridische structuur.

De integratie van de volledige Claas activiteiten in één aparte NV, in het Competence Center van Fernelmont, creëert een ideaal kader voor een verdere optimale uitrol van alle digitale tools van Claas en voor een verdere nauwere samenwerking met het Claas dealernetwerk en met de eindklanten in België.

Drie pijlers

Ag-Teczal zich toeleggen op drie belangrijke pijlers:

- De continue ontwikkeling van een Claas verkoop- en servicenetwerk in België.

- Een uitbreiding van het product- en serviceaanbod voor de landbouwers en de loonwerkers.

- Het gebruik van alle digitale toepassingen aangeboden door Claas om de relatie met de klanten en gebruikers van de Claas productlijn nog te verbeteren.

Ag-Tec werkt al sinds 2018 nauw samen met de regio ‘Hub West’ van Claas Duitsland, onder dewelke landen als Duitsland, België, Nederland en Zwitserland vallen. “Wij zijn verheugd om Ag-Tec als exclusieve Claas importeur voor België te kunnen benoemen. Onze samenwerking is vandaag al bijzonder succesvol. Onze nieuwe distributieovereenkomst zal de basis vormen voor een innovatief en klant gericht verkoop- en servicenetwerk, klaar voor de toekomst”, aldus Benjamin Schutte, Algemeen Directeur van Claas Vertriebsgesellschaft mbH.

Jean-Christophe Smeets, directeur van de groep Van der Haeghe, besluit: “de bedrijven Claas, Ag-Tec en onze dealers zijn allemaal familiebedrijven met een lange ervaring in de productie en/of distributie van machines van de hoogste kwaliteit. Onze bedrijven delen dezelfde waarden en normen en we zijn uitermate tevreden over deze nieuwe samenwerking die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen.”

Ag-Tec

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken