Startpagina Veeteelt

Brussels parlement verwerpt voorstel voor verbod op onverdoofd slachten

De Commissie Leefmilieu van het Brussels parlement heeft het voorstel van enkele meerderheidspartijen - Défi, Open Vld en Groen - voor een verbod op onverdoofd slachten in het hoofdstedelijk gewest verworpen. Zes leden stemden tegen het voorstel van ordonnatie, 6 voor en 3 onthielden zich.

Toch zal het voorstel nog eens aan bod komen op de plenaire vergadering van 17 juni, maar via een stemming over de conclusies van de commissie om het verbod te verwerpen. Als de conclusies verworpen zouden worden, zou het debat over het hele voorstel in de zitting heropend worden, wat zeker niet uitgesloten lijkt.

De stemming in de commissie lijkt beïnvloed te zijn door de tijdelijke vervanging van enkele leden. Zo werd Véronique Jamoulle (PS) vervangen door Ridouane Chahid en Ingrid Parmentier van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Wolf blijft slachtoffers maken

Veeteelt De aanwezigheid van de wolf blijft op het platteland in Vlaanderen voor beroering zorgen. Vooral in Limburg en Antwerpen worden dieren het slachtoffer van wolven. Voor eigenaars van kleinvee, waaronder schapen, betekent de wolf extra gevaar.
Meer artikelen bekijken