Dewulf Structural-pootmachine met nieuwe mogelijkheden

De Structural 4000-snarenbedpootmachine krijgt enkele nieuwe mogelijkheden mee.
De Structural 4000-snarenbedpootmachine krijgt enkele nieuwe mogelijkheden mee. - Foto: Dewulf

Voortaan is de 4-rijige Miedema Structural-planter beschikbaar als Smart-Float, zoals die reeds bekend is voor de CP 42. De bedoeling van deze combinatie bestaat erin om de grondbewerking voor de snarenbedpootmachine op een eenvoudigere manier in te richten dan met portaaldissel.

Combinatie Smart-Float

Op een veel compactere ruimte kan je met de vernieuwde combinatie namelijk meer controle houden over de verdeling van het totale gewicht en de bodemdruk. Deze vernieuwing berust op de integratie van een systeem voor automatische dieptecontrole (Smart-Float). Doordat de tractor in staat is om een stuk lager te trekken, wordt het gewicht netjes egaal verdeeld over de 4 banden van de trekker.

De bewegingen die gemaakt worden om de grond te bewerken, hebben bovendien geenszins invloed op de positie van de pootmachine. Het tussenstuk –de bok – zorgt er bij deze vernieuwde configuratie voor dat je de hoek naar wens kan instellen. Het is ook eenvoudig om zelf bij te sturen, aangezien de freesdiepte automatisch regelbaar is vanuit de cabine. Daarnaast kan je vanop de machine ook de plantdiepte instellen via de loopwielen, evenals de hoogte van de aanaardkap.

Bovendien kan je, als je dit wenst, de frees vervangen door een rotoreg of de frees zelfs volledig omhoog zetten, zodat die tijdelijk geen grondbewerking uitvoert. Deze opties stellen gebruikers nog meer dan voorheen in staat om op een gepersonaliseerde manier te poten met een vernieuwde en gehomologeerde Structural 4000.

Portaalsturing

Als tweede innovatie kondigt Dewulf aan dat er voor de Structural 4000 portaalsturing werd ontwikkeld. Door de pendelende assen en de kortere wielbasis is deze machine nog wendbaarder en beter te besturen. Op die manier is de machine draaibaar over 35 graden in plaats van de gebruikelijke 8 graden. Dit ontwerp zorgt er bovendien voor dat de machine netjes het voorgemaakte spoor volgt. De Structural 4000 met portaalsturing is beschikbaar met een ingewerkte kistenkantelaar (die enkel gehomologeerd is in Nederland), maar ook met de standaardbunker.

Dewulf

Meest recent

Meest recent