Startpagina Vleesvee

Vleesboerderij Kempenlust profiteert van het beste van Europa

De vader van Ronny van de Ven was interieurbouwer. Het lag dus niet voor de hand dat Ronny vleesveehouder zou worden. Ronny groeide grotendeels op op een boerderij met Holsteins en Maas-Rijn-IJsselvee (MRIJ) van enkele ongetrouwde ooms en tantes in Knegsel. In 1998 mocht hij er zijn eerste 2 Belgisch witblauwe runderen stallen. Inmiddels is de veestapel uitgegroeid tot ongeveer 40 stuks vleesvee, met zowel Belgisch witblauw als Limousins.

Ronny van de Ven was een gewone burgerjongen uit Veldhoven in het Nederlandse Noord-Brabant. Op zijn 16de koos hij voor de opleiding Autotechniek. Hij werkte gedurende de opleiding bij een automobielbedrijf in de omgeving. Ronny: “Als hobby ging ik toen al in de avonduren bij een melkveehouder in de buurt 80 melkkoeien melken, en ik ging ook helpen met overige (oogst)werkzaamheden tijdens weekends en vakanties. De betreffende melkveehouder zei op een gegeven moment: ‘Ronny, je hebt meer in je mars dan je zelf beseft!’ Dus besloot ik...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken