Startpagina Actueel

Italiaanse regio Ligurië verzoekt Rome om noodtoestand wegens droogte

Wegens de aanhoudende droogte in Italië heeft de kustregio Ligurië bij de regering in Rome de noodtoestand aangevraagd. Het verzoek omvat 10 miljoen euro aan steun voor dringende interventies, verklaarde de conservatieve regionaal president Giovanni Toti.

Leestijd : 1 min

Met het geld wil de Noord-Italiaanse regio het leidingenstelsel moderniseren, waterputten renoveren en kleine stuwdammen bouwen. "We verwachten dat de regering ons verzoek zo snel mogelijk inwilligt", schreef de 53-jarige politicus donderdagavond op Facebook. Ligurië moet het dit jaar met veel minder regen stellen dan normaal.

De regering van premier Mario Draghi besloot eerder al om wegens de droogte de noodtoestand uit te roepen in de 5 regio's Piëmont, Lombardije, Veneto, Emilia-Romagna en Friuli-Venezia Giulia. Vooral het noorden van het land lijdt onder de aanhoudende droogte en de grote meren en watermassa's bevatten nog maar weinig water. Zo is onder andere de impact op de rivier de Po - de langste stroom van Italië - erg groot, waardoor onder meer de landbouwsector in het gebied zich zorgen maakt over de oogst en de productie.

Belga

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken