Startpagina Aardappelen

Loofvernietigingsdata 2022 pootaardappelen gekend

Het Departement Landbouw en Visserij deelt de loofvernietigingsdata mee in het kader van de vermeerdering van de pootaardappelen.

Leestijd : 1 min

Elk jaar deelt het departement de loofvernietigingsdata mee in het kader van de vermeerdering van de pootaardappelen, zoals voorgeschreven door het ministerieel besluit van 28 april 2021 tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement voor de productie van pootaardappelen.

In samenspraak met de sector heeft het Departement Landbouw en Visserij voor 2022 de data bepaald tegen wanneer het loof van de pootaardappelteelten van de oogst 2022 best vernietigd wordt:

Voor de vroege rassen: 20 juli

Voor de intermediaire rassen: 26 juli

Voor de late rassen: 1 augustus

Een afwijking kan steeds worden aangevraagd naargelang de ontwikkeling van de teelt en de weersomstandigheden.

Departement Landbouw en Visserij

Lees ook in Aardappelen

Gaston Backbier: “Geen onkruid meer mogen bestrijden, zou een ramp zijn”

Interpom 2022 Akkerbouwer Gaston Backbier heeft dit jaar 20% minder opbrengst door de droogte. In Zuid-Limburg mag hij niet beregenen als het lang droog is. Gaston moét wel Fontane telen, omdat de lössgronden waarop hij teelt, schurftgevoelig zijn. “Als ik door de Green Deal straks geen onkruid meer kapot mag spuiten, dan heb ik er een probleem bij. In dit heuvelachtige landschap kun je moeilijk onkruid mechanisch bestrijden, door het gevaar op erosie.”
Meer artikelen bekijken