Startpagina Bedrijfsnieuws

MF 2200-serie grote vierkante balenpersen vernieuwd

Massey Ferguson kondigt belangrijke verbeteringen aan die het gebruiksgemak, de duurzaamheid en de prestaties van zijn 2200-serie grote vierkante balenpersen verbeteren.

Leestijd : 2 min

De nieuwste balenpersen zijn niet alleen gemakkelijker te bedienen met het nieuwe MF BaleCreate terminal display, maar erven nu ook onderhoudsarme, robuuste componenten van het hoge capaciteit MF Ultra HD model. Ze zijn ook uitgerust met een nieuw tandemstel, met een pick-up met hogere capaciteit en met sterkere, duurzamere componenten.

Alle balenpersen zijn standaard uitgerust met het Packer-invoersysteem, terwijl de ProCut-snijinrichting een optie is voor alle modellen, behalve voor de MF 2244.

BaleCreate

De nieuwe MF BaleCreate-terminal vereenvoudigt de bediening, zodat bestuurders belangrijke functies kunnen instellen en controleren via 3 selecteerbare werkschermen. De BaleCreate-terminal biedt uitgebreide elektronische controle van het gehele bindproces. Dit verbetert de opbouw van de baal en verlicht de belasting voor de bestuurders. Ook de baallengte wordt elektronisch ingesteld via de terminal.

De nieuw ontworpen BPW-tandemas en het nieuwe veersysteem verbeteren de bestuurbaarheid en houden de transportbreedte beperkt tot minder dan 3 m op 620/50-22,5 banden. De ophanging van beide assen wordt nu verzorgd door een enkele set grote bladveren aan weerszijden. Dit verhoogt niet alleen de algehele stabiliteit, maar maakt ook het gebruik van voornoemde brede banden mogelijk.

Passieve besturing op de achteras verhoogt de manoeuvreerbaarheid en voorkomt beschadiging van de graszode en de bodem. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een grote hydrauliekcilinder om de banden soepel uit te lijnen, ook vanuit stilstand. Het nieuwe onderstel voldoet aan de volledige EU-type goedkeuring, is standaard uitgerust met luchtremmen en is geschikt voor 60 km/uur, voor zover de wetgeving dit toelaat.

De pick-up heeft een hoge capaciteit en een opraper met 5 tandbalken en 80 dubbele tanden, 25 % meer dan voorheen. Dit verbetert de gewastoevoer. De 5 tandenbalken zorgen voor het nemen van kleinere porties uit het zwad. Ook dit aspect verbetert de invoercapaciteit en verhoogt de werksnelheid en de verdere machineprestaties. De toevoer is verder verbeterd door de nieuwe polypropyleen pick-up gewasgeleiders, die niet alleen de wrijving verminderen, maar ook lichter en stiller zijn.

Robuustheid

Er zijn nieuwe grotere, robuuste onderhoudsvrije lagers en onderdelen gebruikt voor meer duurzaamheid, zoals bij de MF Ultra HD-balenpers. Grotere, afgedichte kogellagers aan de perswagen verhogen de betrouwbaarheid en de onderhoudskosten. De plunjer loopt nu op nieuwe, afgedichte lagers met hoge specificaties, die 11% groter zijn dan de vorige. Net als bij de MF Ultra HD zijn alle nieuwe lagers levenslang afgedicht en hoeven ze niet te worden gesmeerd.

Connect Telemetrie

Op de vernieuwde 2200-serie grote pakkenpersen is nu MF Connect Telemetrie mogelijk. Dit telematicapakket zorgt voor optimaal beheer van het machinepark, voor bewaking van het dealeronderhoud en voor veiligheid met toegang via een mobiele app. Alle modellen zijn ook volledig in overeenstemming met het nieuwste TIM-systeem (Tractor Implement Management.

MF-TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken