Startpagina Vleesvee

BWB-prijskamp Libramont 2022: de terugkeer langs de grote deur!

Na 2 jaar onderbreking kon op zaterdag 30 juli de 32e nationale prijskamp voor het Belgisch witblauwe ras in Libramont opnieuw doorgaan tijdens de 86e landbouwbeurs. Traditiegetrouw is deze prijskamp een jaarlijkse hoogdag voor de witblauwfokkerij van het land.

De weergoden lieten zich van hun beste kant zien, zodat het op het prijskampterrein al vlug 30 °C en meer werd. Er waren ontzettend veel toeschouwers, tot soms 6 rijen dik, die de erg drukkende warmte rond de wacht- en prijskampringen weerstonden. Het was bij wijlen zo druk dat de toeschouwers werden aangemaand om verfrissing te gaan opzoeken.

De start werd om 10 uur gegeven en het laatste kampioenschap klokte af om 18.30 uur, waarna de traditionele drink met paardenkar en bierton in de ring werd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken