Startpagina Bedrijfsnieuws

VitiBot sluit zich aan bij SDF

De Europese fabrikant van landbouwmachines SDF neemt een meerderheidsbelang in de Franse robotspecialist voor de wijngaardverzorgingsmarkt. De 2 bedrijven zullen hun krachten bundelen om een reeks innovatieve en hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden voor een steeds duurzamere precisielandbouw.

Leestijd : 2 min

VitiBot is een Franse startup gevestigd in Reims, in het hart van de Champagnestreek. Het bedrijf is vooruitstrevend in de opkomende markt van robotica voor wijngaardverzorging met Bakus, een 100% elektrische en autonome tractor.

VitiBot werd in 2016 opgericht door vader en zoon, Dominique en Cedric Bache. Dominique is wijnbouwer in de Aube, zijn zoon Cedric is een jonge ingenieur in robotica. Hij overtuigde zijn vader om door te gaan met de Bakus-robot. VitiBot belichaamt een nieuwe dynamiek in de Franse industrie van landbouwmachines.

Bakus

De Bakus-robot is het resultaat van 5 jaar onderzoek en is ontwikkeld door een team van jonge ingenieurs. Deze zijn allen gepassioneerd door robotica en ecologie en koesteren de ambitie om de wijnbouwers nieuwe praktijken aan te bieden en tegelijk de sociale en ecologische duurzaamheid te verbeteren.

“Duurzame en digitale landbouw is een sleutelfactor van onze ontwikkeling. Na een grondige verkenning realiseerden we ons dat VitiBot de beste oplossing is voor wijngaarden die ons in staat stelt om ons tractoraanbod te verrijken met zelfrijdende en emissievrije elektrische voertuigen”, aldus Lodovico Bussolati, CEO van SDF. “Nu is het ons doel om de ontwikkeling van het bedrijf en de industrialisatie van het product te ondersteunen, om te voldoen aan een marktvraag die volgens ons in de toekomst voortdurend zal groeien.”

De prioriteiten van SDF zijn momenteel: onbemande werking, precisielandbouw, digitale diensten, verzameling en beheer van agronomische gegevens, en de invoering van elektrificatie-technologieën voor landbouwmachines. Met VitiBot zal SDF profiteren van de inbreng van hooggekwalificeerde teams met specifieke knowhow om deze doelstellingen snel en doeltreffend te bereiken.

Binnen SDF zal VitiBot, net als andere dochterondernemingen zoals de fabrikant van oogstmachines Grégoire, zijn volledige autonomie behouden op het gebied van technische, industriële en commerciële ontwikkeling. De ondernemingsgeest en de beweeglijkheid van de start-up zullen blijven bestaan en er zullen veel hooggekwalificeerde ingenieurs worden aangeworven.

SDF

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken