Startpagina Nieuws van maatschappijen

Royal A-Ware start in Vlaanderen met een Dairy Academy

De Nederlandse melkophaler en zuivelproducent Royal A-Ware start binnenkort in Vlaanderen met een eigen Dairy Academy. Dat kondigden Luc Van Hoe, directeur melkzaken in België, en CEO Jan Anker van Royal A-Ware op 30 augustus aan op een klantenevent op de hoeve LV Matthys in Kaprijke.

Leestijd : 1 min

In Nederland beschikt de ondernemingsinds 2014 over een dergelijke Academy. Daar is het een kennisplatform voor de melkleveranciers dat steunt op een tiental kennispartners als Rabobank, For Farmers en Denkavit. De kennisoverdracht gebeurt via workshops en events.

In Vlaanderen wordt in september voorlopig gestart met 2 kennispartners en is het de bedoeling dat het platform daarna nog groeit. De eerste kennispartners die aansluiten in België zijn ForFarmers (specialist in innovatieve voeroplossingen) en BOONE-Denkavit (specialist in jongveeopfok). De eerste workshops worden in november georganiseerd. Wie levert aan Royal A-Ware kan gratis deelnemen.

Royal A-Ware is naar eigen zeggen sinds kort de op één na grootste melkverwerker in België.

Melkprijs

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor de melkprijs, zei Jan Anker dat hij vermoedt dat “die hoog zal blijven. De melkprijs kan nog wel wat schommelen, maar de grote prijssprongen zijn waarschijnlijk voorbij.”

Het blijft evenwel moeilijk om alles in te schatten. “De koers van de euro ten opzichte van de dollar creëert een interessante situatie voor de zuivelexport. Tegelijk zie je dat hier zowat alle kosten hard stijgen en dat de afnemers voorzichtiger worden.”

Filip Van der Linden

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken