Startpagina Veeteelt

Boerenbond dreigt met juridische stappen tegen stikstofakkoord

De Boerenbond eist dat het stikstofakkoord drastisch wordt bijgestuurd. “Zo niet zullen we juridische stappen nemen”, zei voorzitter Lode Ceyssens zaterdag 3 september in Het Belang van Limburg.

Leestijd : 1 min

De Boerenbond wil zich niet neerleggen bij het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. De belangenorganisatie die 16.000 Vlaamse land- en tuinbouwers verenigt, roept Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op om rond de tafel te gaan en het akkoord te heronderhandelen.

Ceyssens noemt het gesloten akkoord ‘bedreigend’ voor de hele landbouwsector. “Er moet zwaar worden bijgestuurd. Het plan zoals het vandaag voorligt, is niet haalbaar voor onze bedrijven”, zegt Ceyssens. “Er zijn niet voor niets 19.000 bezwaarschriften ingediend. Dat openbaar onderzoek mag geen windowdressing zijn. ”

“Als men toch mordicus blijft verdergaan, dan zullen we juridische stappen nemen.” Volgens Ceyssens zit de fout bij het rekenkundige model waarop het stikstofakkoord gebaseerd is. “Dat model biedt geen enkele garantie dat we bereiken wat Europa tegen 2050 vraagt.”

Belga

Lees ook in Veeteelt

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken