Startpagina Bieten

Waarschuwingsdienst voor bladziekten stopt

Het Bieteninstituut (KBIVB) meldt dat er vorige week een sterke toename was van velden die de drempel voor Cercospora hebben bereikt.

Leestijd : 1 min

In 58% van de velden werd de tweede drempel voor Cercospora overschreden, kort gevolgd door roest met 47%. De drempel voor witziekte werd in 13% van de velden overschreden. Daarnaast wordt er in veel velden vergelingsziekte waargenomen.

Het KBIVB voerde vorige week de laatste keer waarnemingen uit in het kader van de waarschuwingsdienst -bladziekten in suikerbiet en cichorei. Bijgevolg is dit dus ook het laatste bericht met informatie rond de bladziekten.

In het totaal werden 538 waarnemingen doorgegeven en volgden het Bieteninstituut zelf nog eens 29 velden op. Hierdoor kon er steeds voldoende info gegeven worden over de toename van de bladziekten in suikerbiet.

KBIVB

Lees ook in Bieten

Van op het veld tot in de fabriek de impact op het milieu verkleinen

Bieten De bieten- en suikersector denkt niet alleen na over economische kwesties, maar ook over zijn impact op het milieu. Zowel op het veld als in de fabriek zijn al veel inspanningen geleverd, maar die moeten gevolgd worden door verdere maatregelen om aan de verwachtingen van de samenleving en de politiek te voldoen. Van de wortel tot het suikerklontje zullen alle actoren de handen ineen moeten slaan, om ervoor te zorgen dat de praktijken van de toekomst goed scoren op het vlak van ecologische duurzaamheid.
Meer artikelen bekijken