Consortium wil Belgische voedingsindustrie veerkrachtiger maken
Supermarktketens en voedselverwerkers doen hun best om duurzamer te worden. Voor hen is het soms zoeken op welke manier ze de transitie naar een gezondere landbouw kunnen steunen. Het is het doel van House of agroecology om met zoveel mogelijk supermarkten, verwerkers, boeren en distributeurs samen de krijtlijnen uit te schrijven om de voedselketen agroecologischer te maken.

Agro-ecologie wordt vandaag gezien als de meest veerkrachtige manier om voedsel te telen in een veranderend klimaat. Anderhalf jaar geleden werden de eerste bouwstenen gelegd voor House of Agroecology: de one-stop-shop voor organisaties en bedrijven die de transitie naar agro-ecologie willen maken. De succesvolle bijeenkomst op 14 juni te Brussel mocht meer dan 80 spelers verwelkomen, alle grote supermarktketens waren aanwezig. Dit gaf veel goede moed en enthousiasme aan het team.
...Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement