Startpagina Actueel

Consortium wil Belgische voedingsindustrie veerkrachtiger maken

Supermarktketens en voedselverwerkers doen hun best om duurzamer te worden. Voor hen is het soms zoeken op welke manier ze de transitie naar een gezondere landbouw kunnen steunen. Het is het doel van House of agroecology om met zoveel mogelijk supermarkten, verwerkers, boeren en distributeurs samen de krijtlijnen uit te schrijven om de voedselketen agroecologischer te maken.

Agro-ecologie wordt vandaag gezien als de meest veerkrachtige manier om voedsel te telen in een veranderend klimaat. Anderhalf jaar geleden werden de eerste bouwstenen gelegd voor House of Agroecology: de one-stop-shop voor organisaties en bedrijven die de transitie naar agro-ecologie willen maken. De succesvolle bijeenkomst op 14 juni te Brussel mocht meer dan 80 spelers verwelkomen, alle grote supermarktketens waren aanwezig. Dit gaf veel goede moed en enthousiasme aan het team.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Meer artikelen bekijken