Startpagina Actueel

Ministerraad maakt komaf met onbetaalde boetes die voedselagentschap oplegt

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft naar schatting voor 2 miljoen euro boetes uitgeschreven die nooit zijn betaald. Daarom heeft de ministerraad een wetsontwerp goedgekeurd dat de inning van die administratieve boetes efficiënter moet maken, meldt minister van Landbouw David Clarinval (MR).

Leestijd : 1 min

Aan de wettekst ging overleg vooraf met de parketten en de openbare besturen, zowel op federaal, regionaal als lokaal niveau. Met het ontwerp wil de minister een einde maken aan de straffeloosheid van bepaalde spelers die de boete aan hun laars lappen. Die situatie leidt overigens ook tot oneerlijke concurrentie met andere operatoren die zich wel aan de regels houden of de opgelegde boetes betalen.

“In dit project is er geen sprake van het geven van meer boetes aan overtreders”, benadrukt Clarinval. “De gewijzigde procedure zal de inning van boetes efficiënter maken. Straffeloosheid voor zulke belangrijke gezondheidskwesties als voedselveiligheid kan niet worden getolereerd.”

Belga

Lees ook in Actueel

Landbouwers massaal op zoek naar antwoorden over ‘bedreigde’ toekomst

Actueel De landbouwers uit de Noorderkempen staan net als de rest van de boeren uit Vlaanderen voor heel wat uitdagingen. Een informatieavond met verschillende betrokken actoren in Wuustwezel op 24 november lokte 350 boeren en maakt duidelijk dat de boeren vooral nood hebben aan communicatie en toekomstperspectief.
Meer artikelen bekijken